Falles de Sant Joan d'Isil

ds. 23 juny 2018
  • Festes majors, populars i aplecs

A Isil, la nit de Sant Joan és una nit màgica és nit de falles. Les falles del Pirineu van ser declarades Patrimoni de la Humanitat l'any 2015.

Al capvespre, dalt del Faro, els fallaires esperen pacients el senyal, i començen a baixar per la muntanya formant un camí de foc.

Després d'una llarga hora de baixada arriben al poble on els esperen les fadrines i els més petits, que s'uneixen als fallaries.

Continuen camí a l'església on es faran tres creus a la porta del cementiri, per retre homenatge als antics fallaires, demanar sort i conjurar els mals esperits.

Recorren tot el poble fins arribar a la plaça Major, on deixen la seva falla, al costat de la gran Falla. Comencen els balls tradicionals, Ball dels Fallaires, Ball Pla, La Bolangera,... i festa fins ben entrada la matinada.

Detalls de l'event

És un esdeveniment gratuït?: 

Si

Lloc: 

  • Isil

Web extern per a més informació: 

Adreça:

Telèfon de contacte: 

973 62 62 62

Email de contacte: 

Afegeix al teu calendari 2018-06-23 00:00:00 2018-06-23 00:00:00 Europe/Madrid Falles de Sant Joan d'Isil A Isil, la nit de Sant Joan és una nit màgica és nit de falles. Les falles del Pirineu van ser declarades Patrimoni de la Humanitat l'any 2015. Al capvespre, dalt del Faro, els fallaires esperen pacients el senyal, i començen a baixar per la muntanya formant un camí de foc. Després d'una llarga hora de baixada arriben al poble on els esperen les fadrines i els més petits, que s'uneixen als fallaries. Continuen camí a l'església on es faran tres creus a la porta del cementiri, per retre homenatge als antics fallaires, demanar sort i conjurar els mals esperits. Recorren tot el poble fins arribar a la plaça Major, on deixen la seva falla, al costat de la gran Falla. Comencen els balls tradicionals, Ball dels Fallaires, Ball Pla, La Bolangera,... i festa fins ben entrada la matinada. Isil

Organitzadors