Falles de Sant Joan d'Isil

ds. 23 juny 2018
  • Festes majors, populars i aplecs

A Isil, la nit de Sant Joan és una nit màgica és nit de falles. Les falles del Pirineu van ser declarades Patrimoni de la Humanitat l'any 2015.

Al capvespre, dalt del Faro, els fallaires esperen pacients el senyal, i començen a baixar per la muntanya formant un camí de foc.

Després d'una llarga hora de baixada arriben al poble on els esperen les fadrines i els més petits, que s'uneixen als fallaries.

Continuen camí a l'església on es faran tres creus a la porta del cementiri, per retre homenatge als antics fallaires, demanar sort i conjurar els mals esperits.

Recorren tot el poble fins arribar a la plaça Major, on deixen la seva falla, al costat de la gran Falla. Comencen els balls tradicionals, Ball dels Fallaires, Ball Pla, La Bolangera,... i festa fins ben entrada la matinada.

Programa: DIVENDRES 22 DE JUNY! 21:00 h. Sopar popular a la Plaça Major elaborat pel restaurant Celler dels Joglars. Venda de tiquets el mateix dia a la Plaça. 23:00 h. Correfoc a càrrec del grup Diables Valls d'Àneu. 00:00 h. Nit Jove amb els grups de versions PASCUAL & ELS DESNATATS (membres de La Terrasseta De Preixens) i SIXTUS. Finalitzarem la nit amb DJ Lato. DISSABTE 23 DE JUNY - NIT DE FALLES! 11:00 h. Jocs per la canalla a la plaça Santa Anna a càrrec de Tocajoc, Miqui Giménez. Seguidament, Vermut Infantil. Campionat de Botifarra a la Plaça Santa Anna. Inscripcions In Situ, 10 € per parella. 17.00 h. Concentració de fallaires a la Plaça Major i sortida cap al Faro. Tarda amenitzada per TXARANGA KINA CREU. 22.00 h. Repic de campanes i encesa de la Falla Major amb la Flama del Canigó d’Òmnium Cultural. Seguidament inici de la baixada de Falles des del Faro. 00.00 h. Arribada dels fallaires, que seran rebuts per les fadrines al cap de la Molina. Danses tradicionals al voltant de la Falla Major: Marxa dels Fallaires, el Ball de bastons, el Ball Pla i la Bolangera. 00.30 h. Gran ball de nit a càrrec de l'orquestra THE WELCOME BAND. A continuació sessió de DJ Lato fins que surti el sol! Horari pàrquing Caravanes: Divendres 22 de juny: de 18:00 a 21:00 h. Dissabte 23 de juny: de 10:00 h. Fins a completar l'aforament Preu: 10 € caravanes, autocaravanes i furgonetes camper Horari pàrquing vehicles: Dissabte 23 de juny: de 10:00 h. Fins a completar l'aforament Preu: 5 € vehicle DIUMENGE 24 DE JUNY - SANT JOAN! 13:30 h. Missa a l'Església de Sant Joan en honor al patró d'Isil. En finalitzar, vermut popular a la Plaça Major. 17:00h. 2a Vertical al Faro. Cursa popular no cronometrada. Inscripció gratuïta in Situ mitja hora abans. Premis per als tres primers corredors. 17.30h. Campionat de Bitlles. 20.00h. Berenar pels bitllaires i corredors de la vertical a la Plaça Major amenitzat pel DUET AXIS. Entrega de trofeus als guanyadors del campionat de Bitlles i Botifarra. L'Associació Cultural Fallaires d'Isil, es reserva el dret de modificar i/o alterar el programa.

Detalls de l'event

És un esdeveniment gratuït?: 

Si

Lloc: 

  • Isil

Web extern per a més informació: 

Adreça:

Telèfon de contacte: 

973 62 62 62

Email de contacte: 

Afegeix al teu calendari 2018-06-23 00:00:00 2018-06-23 00:00:00 Europe/Madrid Falles de Sant Joan d'Isil A Isil, la nit de Sant Joan és una nit màgica és nit de falles. Les falles del Pirineu van ser declarades Patrimoni de la Humanitat l'any 2015. Al capvespre, dalt del Faro, els fallaires esperen pacients el senyal, i començen a baixar per la muntanya formant un camí de foc. Després d'una llarga hora de baixada arriben al poble on els esperen les fadrines i els més petits, que s'uneixen als fallaries. Continuen camí a l'església on es faran tres creus a la porta del cementiri, per retre homenatge als antics fallaires, demanar sort i conjurar els mals esperits. Recorren tot el poble fins arribar a la plaça Major, on deixen la seva falla, al costat de la gran Falla. Comencen els balls tradicionals, Ball dels Fallaires, Ball Pla, La Bolangera,... i festa fins ben entrada la matinada. Programa: DIVENDRES 22 DE JUNY! 21:00 h. Sopar popular a la Plaça Major elaborat pel restaurant Celler dels Joglars. Venda de tiquets el mateix dia a la Plaça. 23:00 h. Correfoc a càrrec del grup Diables Valls d'Àneu. 00:00 h. Nit Jove amb els grups de versions PASCUAL & ELS DESNATATS (membres de La Terrasseta De Preixens) i SIXTUS. Finalitzarem la nit amb DJ Lato. DISSABTE 23 DE JUNY - NIT DE FALLES! 11:00 h. Jocs per la canalla a la plaça Santa Anna a càrrec de Tocajoc, Miqui Giménez. Seguidament, Vermut Infantil. Campionat de Botifarra a la Plaça Santa Anna. Inscripcions In Situ, 10 € per parella. 17.00 h. Concentració de fallaires a la Plaça Major i sortida cap al Faro. Tarda amenitzada per TXARANGA KINA CREU. 22.00 h. Repic de campanes i encesa de la Falla Major amb la Flama del Canigó d’Òmnium Cultural. Seguidament inici de la baixada de Falles des del Faro. 00.00 h. Arribada dels fallaires, que seran rebuts per les fadrines al cap de la Molina. Danses tradicionals al voltant de la Falla Major: Marxa dels Fallaires, el Ball de bastons, el Ball Pla i la Bolangera. 00.30 h. Gran ball de nit a càrrec de l'orquestra THE WELCOME BAND. A continuació sessió de DJ Lato fins que surti el sol! Horari pàrquing Caravanes: Divendres 22 de juny: de 18:00 a 21:00 h. Dissabte 23 de juny: de 10:00 h. Fins a completar l'aforament Preu: 10 € caravanes, autocaravanes i furgonetes camper Horari pàrquing vehicles: Dissabte 23 de juny: de 10:00 h. Fins a completar l'aforament Preu: 5 € vehicle DIUMENGE 24 DE JUNY - SANT JOAN! 13:30 h. Missa a l'Església de Sant Joan en honor al patró d'Isil. En finalitzar, vermut popular a la Plaça Major. 17:00h. 2a Vertical al Faro. Cursa popular no cronometrada. Inscripció gratuïta in Situ mitja hora abans. Premis per als tres primers corredors. 17.30h. Campionat de Bitlles. 20.00h. Berenar pels bitllaires i corredors de la vertical a la Plaça Major amenitzat pel DUET AXIS. Entrega de trofeus als guanyadors del campionat de Bitlles i Botifarra. L'Associació Cultural Fallaires d'Isil, es reserva el dret de modificar i/o alterar el programa. Isil

Organitzadors