#TrobadesNL. Natures: Relats entre mars, muntanyes, camps i boscos

ds. 04 desembre 202118:0019:30
  • Jornades i Xerrades
  • Literatura

Natures: Relats entre mars, muntanyes, camps i boscos
Tast literari + tast de dolços empordanesos
Amb els escriptors Carlota Gurt i Melcior Comes

Per apuntar-se a la trobada, envia un correu electrònic a naturallibres@gmail.com o un WhatsApp al 626534710

Què és la natura? Els humans en formem part, però al mateix temps la sentim i la mirem des de fora. On és el bosc? On comença? On s’acaba? Aliena, estranya… I tanmateix, tan nostra. L’amenacem i ens amenaça. Però, per què ens crida la natura? A vegades, a la natura hi anem perquè la sentim com un repte; a vegades, perquè és la nostra feina, o pels fruits que ens dona; per trobar solitud, perquè ens emplena el buit, o per recordar d’on som… qui som… què som.
De natures n’hi ha tantes com gent que la mira, que la pensa… i que la escriu. De tot això en parlarem dissabte 4 de desembre a les 18:00h amb els escriptors Carlota Gurt i Melcior Comes, dos dels autors que han participat en 'Natures', un recull de relats nascuts de les muntanyes, els mars, els boscos i els camps. En llegirem uns fragments i acompanyarem el tast literari amb un tast de dolços empordanesos en homenatge a Sidillà, l’editorial de la Bisbal que publica joies literàries com aquesta.

«Tothom creu que el bosc és verd. Verd i marró. Però tinc un garrí màgicament defectuós que navega per boscos blaus i vermells amb les seves retines tritanòpiques. Sovint penso que la seva mirada sobre el món és apocalíptica, feta de tonalitats oníriques, com tretes d’una pel·lícula mal etalonada, d’una pel·lícula antiga mig podrida, paisatges terribles on el mar, els prats i l’asfalt són del mateix color. Tanmateix, ell riu. Potser sí que la fi del món ens hauria de fer riure.»

CARLOTA GURT és llicenciada en Traducció i Interpretació, Humanitats, Empresarials, Estudis de l’Àsia Oriental i Comunicació Audiovisual. Entre 1998 i 2010 va treballar en el camp de les arts escèniques amb La Fura dels Baus i al Festival Temporada Alta. Va debutar com a escriptora amb el recull de contes Cavalcarem tota la nit (2020), que va guanyar el premi Mercè Rodoreda. Ara acaba de publicar la seva primera novel·la, Sola, que ha corregut ha col·locar-se entre els llibres de ficció en català més venuts.
MELCIOR COMES es presenta al seu perfil de Twitter com «el xicot de la Carlota Gurt». Apart, és llicenciat en Dret i en Teoria de la Literatura. Autor de les novel·les L’aire i el món (Premi Ciutat d’Elx 2003), L’estupor que us espera (Premi Documenta 2004), El llibre dels plaers immensos (Premi Ciutat de Palma 2006) i Sobre la terra impura (Premi Crexells 2019). També ha publicat, conjuntament amb altres joves autors, el llibre de pensament Qui no mereix una pallissa!. Col·labora a l’Avui, el setmanari Presència i el Diari de Balears. Ha traduït obres d’Honoré de Balzac i Victor Hugo.

Detalls de l'event

És un esdeveniment gratuït?: 

Si

Lloc: 

  • Alins

Telèfon de contacte: 

626534710

Email de contacte: 

Afegeix al teu calendari 2021-12-04 18:00:00 2021-12-04 19:30:00 Europe/Madrid #TrobadesNL. Natures: Relats entre mars, muntanyes, camps i boscos Natures: Relats entre mars, muntanyes, camps i boscos Tast literari + tast de dolços empordanesos Amb els escriptors Carlota Gurt i Melcior Comes Per apuntar-se a la trobada, envia un correu electrònic a naturallibres@gmail.com o un WhatsApp al 626534710 Què és la natura? Els humans en formem part, però al mateix temps la sentim i la mirem des de fora. On és el bosc? On comença? On s’acaba? Aliena, estranya… I tanmateix, tan nostra. L’amenacem i ens amenaça. Però, per què ens crida la natura? A vegades, a la natura hi anem perquè la sentim com un repte; a vegades, perquè és la nostra feina, o pels fruits que ens dona; per trobar solitud, perquè ens emplena el buit, o per recordar d’on som… qui som… què som. De natures n’hi ha tantes com gent que la mira, que la pensa… i que la escriu. De tot això en parlarem dissabte 4 de desembre a les 18:00h amb els escriptors Carlota Gurt i Melcior Comes, dos dels autors que han participat en 'Natures', un recull de relats nascuts de les muntanyes, els mars, els boscos i els camps. En llegirem uns fragments i acompanyarem el tast literari amb un tast de dolços empordanesos en homenatge a Sidillà, l’editorial de la Bisbal que publica joies literàries com aquesta. «Tothom creu que el bosc és verd. Verd i marró. Però tinc un garrí màgicament defectuós que navega per boscos blaus i vermells amb les seves retines tritanòpiques. Sovint penso que la seva mirada sobre el món és apocalíptica, feta de tonalitats oníriques, com tretes d’una pel·lícula mal etalonada, d’una pel·lícula antiga mig podrida, paisatges terribles on el mar, els prats i l’asfalt són del mateix color. Tanmateix, ell riu. Potser sí que la fi del món ens hauria de fer riure.» CARLOTA GURT és llicenciada en Traducció i Interpretació, Humanitats, Empresarials, Estudis de l’Àsia Oriental i Comunicació Audiovisual. Entre 1998 i 2010 va treballar en el camp de les arts escèniques amb La Fura dels Baus i al Festival Temporada Alta. Va debutar com a escriptora amb el recull de contes Cavalcarem tota la nit (2020), que va guanyar el premi Mercè Rodoreda. Ara acaba de publicar la seva primera novel·la, Sola, que ha corregut ha col·locar-se entre els llibres de ficció en català més venuts. MELCIOR COMES es presenta al seu perfil de Twitter com «el xicot de la Carlota Gurt». Apart, és llicenciat en Dret i en Teoria de la Literatura. Autor de les novel·les L’aire i el món (Premi Ciutat d’Elx 2003), L’estupor que us espera (Premi Documenta 2004), El llibre dels plaers immensos (Premi Ciutat de Palma 2006) i Sobre la terra impura (Premi Crexells 2019). També ha publicat, conjuntament amb altres joves autors, el llibre de pensament Qui no mereix una pallissa!. Col·labora a l’Avui, el setmanari Presència i el Diari de Balears. Ha traduït obres d’Honoré de Balzac i Victor Hugo. Alins

Inscrits

imatge de NaturaLlibres

Organitzadors

imatge de NaturaLlibres