Taller d’iniciació al tint natural amb plantes

dt. 13 Novembre 201809:3014:30
  • Jornades i Xerrades

Els tints naturals són d’origen tan ancestrals com les primers artesanies tèxtils, de cistelleria, de ceràmica...
La natura que ens envolta està plena de matèries colorants: a les fulles, les tiges, escorces, flors, arrels. Totes elles són una de les matèries primeres dels tints. L’art de tenyir és treballar aquestes matèries i extreure les substàncies colorants per després fixar-les en els teixits.
Aquesta jornada pretén recuperar procediments antics i adaptar-los a l’actualitat tot donant un valor afegit i un color sostenible a les fibres tèxtils.
Aprendrem a utilitzar les plantes i elements vegetals del nostre entorn per tenyir fibres animals (llana), així com tot el procés de tint: mordentar, extracció del color i els banys de tints.

9.30 h Inscripcions i lliurament de la documentació

10.00 h Introducció als tints naturals
Sra. Lina Ratia, artesana d’Akarona sabons.

11.00 h Pausa

11.20 h Taller pràctic de tint
Sra. Lina Ratia, artesana d’Akarona sabons.

14.30 h Cloenda de la jornada

Detalls de l'event

És un esdeveniment gratuït?: 

Si

Lloc: 

  • Llessui

Web extern per a més informació: 

Telèfon de contacte: 

973621798

Email de contacte: 

Afegeix al teu calendari 2018-11-13 09:30:00 2018-11-13 14:30:00 Europe/Madrid Taller d’iniciació al tint natural amb plantes Els tints naturals són d’origen tan ancestrals com les primers artesanies tèxtils, de cistelleria, de ceràmica... La natura que ens envolta està plena de matèries colorants: a les fulles, les tiges, escorces, flors, arrels. Totes elles són una de les matèries primeres dels tints. L’art de tenyir és treballar aquestes matèries i extreure les substàncies colorants per després fixar-les en els teixits. Aquesta jornada pretén recuperar procediments antics i adaptar-los a l’actualitat tot donant un valor afegit i un color sostenible a les fibres tèxtils. Aprendrem a utilitzar les plantes i elements vegetals del nostre entorn per tenyir fibres animals (llana), així com tot el procés de tint: mordentar, extracció del color i els banys de tints. 9.30 h Inscripcions i lliurament de la documentació 10.00 h Introducció als tints naturals Sra. Lina Ratia, artesana d’Akarona sabons. 11.00 h Pausa 11.20 h Taller pràctic de tint Sra. Lina Ratia, artesana d’Akarona sabons. 14.30 h Cloenda de la jornada Llessui

Organitzadors