DOC del mes "UN HOME MILLOR"

dj. 31 maig 201820:0022:00
  • Cinema i vídeo

UN HOME MILLOR

Attiya Khan, Lawrence Jackman. Canadà (2017) 79 minuts
VO en anglès subtitulada en català

:: La història

Una calorosa nit d’estiu, una noia de 18 anys fuig de casa i corre pels carrers de la seva ciutat tement per la seva vida. Es diu Attiya Khan i s’escapa de l’Steve, el seu nòvio, que ha estat abusant d’ella des de fa dos anys.

22 anys més tard, l’Attiya demana a l’Steve que es reuneixi amb ella, perquè vol saber com recorda ell la relació i si està disposat a assumir la responsabilitat de les accions violentes. L’Attiya decideix filmar aquesta primera trobada amb l’ex que la maltractava.

Aquesta reunió emocionalment crua marca un nou començament en el procés de recuperació de l’Attiya, així com un punt de partida important per a l’Steve. Per primera vegada, parla de l’abús i obra les esquerdes per tractar el passat.

Sense haver de perdonar i sense justificar-ne els terribles abusos, A Better Man (Un home millor) aposta per l’anomenada justícia restaurativa, en la qual la víctima i l’agressor busquen col·lectivament la millor solució del conflicte. En aquest cas, el benestar emocional de l’Attiya passa perquè el seu agressor reconegui que es va equivocar.

Una producció valenta i necessària de l’actriu i cineasta Sarah Polley que aborda un nou paradigma per a la prevenció de la violència masclista.

:: La direcció

Attiya Khan és directora i guionista feminista. Ha sigut advocada de dones i nens que han sigut maltractats, i ha treballat en programes de refugi familiar. Va concebre la idea de la pel·lícula a partir de la seva experiència personal amb la seva exparella quan era adolescent. Com a activista, ha presentat nombrosos esdeveniments i conferències relacionades amb la violència domèstica. Juntament amb la seva família, recentment ha sigut cofundadora del programa de beques YWCA-Toronto per a supervivents de violència domèstica. Lawrence Jackman és un cineasta establert a Toronto. Els últims 15 anys, ha treballat en moltes pel·lícules guardonades, principalment documentals independents. També treballa com a consultor editorial associat amb la National Film Board de Canadà. Com a editor i com a director, s'interessa per la narració creativa de les pel·lícules i investiga sobre els límits del gènere. El 2011, va dirigir How Feels, un documental musical sobre la història d'un cantant amb paràlisi cerebral.

:: Premis i festivals

  • Top 20 Audience Award, Hot Docs – Canadà, 2017.
  • Secció Oficial, Doc NYC – Estats Units, 2017.
  • Secció Oficial, San Diego Asian Film Festival -  Estats Units, 2017.

:: Fitxa tècnica

  • Direcció i guió: Attiya Khan, Lawrence Jackman
  • Producció: Christine Kleckner, Justine Pimlott
  • Producció executiva: Sarah Polley, Janice Dawe, Kathy Avrich-Johnson, Anita Lee, Jane Jankovic
  • Fotografia: Iris NG
  • Música: Lesley Barber

Detalls de l'event

És un esdeveniment gratuït?: 

Si

Lloc: 

  • Sort

Web extern per a més informació: 

Telèfon de contacte: 

973620999

Email de contacte: 

Afegeix al teu calendari 2018-05-31 20:00:00 2018-05-31 22:00:00 Europe/Madrid DOC del mes "UN HOME MILLOR" UN HOME MILLOR Attiya Khan, Lawrence Jackman. Canadà (2017) 79 minuts VO en anglès subtitulada en català :: La història Una calorosa nit d’estiu, una noia de 18 anys fuig de casa i corre pels carrers de la seva ciutat tement per la seva vida. Es diu Attiya Khan i s’escapa de l’Steve, el seu nòvio, que ha estat abusant d’ella des de fa dos anys. 22 anys més tard, l’Attiya demana a l’Steve que es reuneixi amb ella, perquè vol saber com recorda ell la relació i si està disposat a assumir la responsabilitat de les accions violentes. L’Attiya decideix filmar aquesta primera trobada amb l’ex que la maltractava. Aquesta reunió emocionalment crua marca un nou començament en el procés de recuperació de l’Attiya, així com un punt de partida important per a l’Steve. Per primera vegada, parla de l’abús i obra les esquerdes per tractar el passat. Sense haver de perdonar i sense justificar-ne els terribles abusos, A Better Man (Un home millor) aposta per l’anomenada justícia restaurativa, en la qual la víctima i l’agressor busquen col·lectivament la millor solució del conflicte. En aquest cas, el benestar emocional de l’Attiya passa perquè el seu agressor reconegui que es va equivocar. Una producció valenta i necessària de l’actriu i cineasta Sarah Polley que aborda un nou paradigma per a la prevenció de la violència masclista. :: La direcció Attiya Khan és directora i guionista feminista. Ha sigut advocada de dones i nens que han sigut maltractats, i ha treballat en programes de refugi familiar. Va concebre la idea de la pel·lícula a partir de la seva experiència personal amb la seva exparella quan era adolescent. Com a activista, ha presentat nombrosos esdeveniments i conferències relacionades amb la violència domèstica. Juntament amb la seva família, recentment ha sigut cofundadora del programa de beques YWCA-Toronto per a supervivents de violència domèstica. Lawrence Jackman és un cineasta establert a Toronto. Els últims 15 anys, ha treballat en moltes pel·lícules guardonades, principalment documentals independents. També treballa com a consultor editorial associat amb la National Film Board de Canadà. Com a editor i com a director, s'interessa per la narració creativa de les pel·lícules i investiga sobre els límits del gènere. El 2011, va dirigir How Feels, un documental musical sobre la història d'un cantant amb paràlisi cerebral. :: Premis i festivals Top 20 Audience Award, Hot Docs – Canadà, 2017. Secció Oficial, Doc NYC – Estats Units, 2017. Secció Oficial, San Diego Asian Film Festival -  Estats Units, 2017. :: Fitxa tècnica Direcció i guió: Attiya Khan, Lawrence Jackman Producció: Christine Kleckner, Justine Pimlott Producció executiva: Sarah Polley, Janice Dawe, Kathy Avrich-Johnson, Anita Lee, Jane Jankovic Fotografia: Iris NG Música: Lesley Barber Sort

Inscrits

Organitzadors