DOC del mes a Sort: TIME TRIAL

dc. 29 maig 201920:0021:45
 • Cinema i vídeo

Lloc i hora: 

Fitxa tècnica: 

 • Dirección: Finlay Pretsell
 • Regne Unit, 2017
 • 82 min. V.O. en anglès subtitulat en català  

Sinopsi: 

El final de la carrera d’un atleta és una lluita contra el temps, una cursa a contrarellotge. Per a un ciclista professional, participar en una cursa és una necessitat addictiva que desafia tota lògica i crea un espectacle tant fascinant com dolorós. Time Trial (cursa a contrarellotge) ens apropa a les últimes curses de la carrera del ciclista britànic David Millar que culmina amb la darrera presa de contacte amb el Tour de França.

David Millar era un reputat ciclista escocès que va comprar la seva primera bicicleta de carretera quan tenia 15 anys. Quan va fer els 18 es va traslladar a viure a França per poder competir al més alt nivell. Dos anys més tard, el 1997, li van oferir el seu primer contacte professional per liderar un dels equips francesos més importants, el Cofidis, amb el qual va guanyar 3 etapes del Tour de França, 5 de La Vuelta a Espanya i 1 del Giro d’Itàlia, fins que va rebre una suspensió per dopatge el 2004.

Des d’aleshores, David Millar s’ha convertit en una potent veu dins de la lluita antidopatge i ha tornat a les competicions com a ciclista net. Time Trial ens apropa als seus últims dies de competició que serviran al protagonista per sincerar-se amb ell mateix i amb l’espectador respecte les llums i ombres que determinen la seva biografia esportiva.

Premis i festivals: 

 • Nominació a Millor Documental, IDFA – Països Baixos, 2017
 • Nominació a Millor Documental, BendFilm Festival – Estats Units, 2018
 • Nominació a Millor Documental, Cleveland IFF – Estats Units, 2018
 • Nominació a Millor Documental, Edinburgh IFF – Regne Unit, 2018
 • Nominació a Premi Illuminate, Sheffield IDF – Regne Unit, 2018
 • Nominació a Millor Documental, Sofia IFF – Bulgària, 2018
 • Selecció Oficial, Göteborg FF – Suècia, 2018
 • Selecció Oficial, SXSW – Estats Units, 2018
 • Selecció Oficial, CPH:DOX* – Dinamarca, 2018
 • Selecció Oficial, Visions du Réel – Suïssa, 2018
 • Selecció Oficial, Full Frame Documentary FF – Estats Units, 2018

Detalls de l'event

És un esdeveniment gratuït?: 

Si

Lloc: 

 • Sort

Web extern per a més informació: 

Telèfon de contacte: 

638 723 950

Email de contacte: 

Afegeix al teu calendari 2019-05-29 20:00:00 2019-05-29 21:45:00 Europe/Madrid DOC del mes a Sort: TIME TRIAL Lloc i hora:  Lloc: Cinema Els Til·lers, Polisportiu Sort Hora: 20h Fitxa tècnica:  Dirección: Finlay Pretsell Regne Unit, 2017 82 min. V.O. en anglès subtitulat en català   Sinopsi:  El final de la carrera d’un atleta és una lluita contra el temps, una cursa a contrarellotge. Per a un ciclista professional, participar en una cursa és una necessitat addictiva que desafia tota lògica i crea un espectacle tant fascinant com dolorós. Time Trial (cursa a contrarellotge) ens apropa a les últimes curses de la carrera del ciclista britànic David Millar que culmina amb la darrera presa de contacte amb el Tour de França. David Millar era un reputat ciclista escocès que va comprar la seva primera bicicleta de carretera quan tenia 15 anys. Quan va fer els 18 es va traslladar a viure a França per poder competir al més alt nivell. Dos anys més tard, el 1997, li van oferir el seu primer contacte professional per liderar un dels equips francesos més importants, el Cofidis, amb el qual va guanyar 3 etapes del Tour de França, 5 de La Vuelta a Espanya i 1 del Giro d’Itàlia, fins que va rebre una suspensió per dopatge el 2004. Des d’aleshores, David Millar s’ha convertit en una potent veu dins de la lluita antidopatge i ha tornat a les competicions com a ciclista net. Time Trial ens apropa als seus últims dies de competició que serviran al protagonista per sincerar-se amb ell mateix i amb l’espectador respecte les llums i ombres que determinen la seva biografia esportiva. Més info: https://eldocumentaldelmes.com/doc/time-trial-2/ Premis i festivals:  Nominació a Millor Documental, IDFA – Països Baixos, 2017 Nominació a Millor Documental, BendFilm Festival – Estats Units, 2018 Nominació a Millor Documental, Cleveland IFF – Estats Units, 2018 Nominació a Millor Documental, Edinburgh IFF – Regne Unit, 2018 Nominació a Premi Illuminate, Sheffield IDF – Regne Unit, 2018 Nominació a Millor Documental, Sofia IFF – Bulgària, 2018 Selecció Oficial, Göteborg FF – Suècia, 2018 Selecció Oficial, SXSW – Estats Units, 2018 Selecció Oficial, CPH:DOX* – Dinamarca, 2018 Selecció Oficial, Visions du Réel – Suïssa, 2018 Selecció Oficial, Full Frame Documentary FF – Estats Units, 2018 Sort

Organitzadors

imatge de Turisme Pallars Sobirà