Doc del Mes: "Gràcies per la Pluja" a Esterri d'Àneu

dj. 01 març 201820:0022:00
  • Activitat Jove
  • Cinema i vídeo

SINÒPSI

Durant els últims quatre anys en Kisilu, un granger kenyà, ha utilitzat la seva càmera per capturar la vida de la seva família, el seu poble i els efectes devastadors del canvi climàtic sobre la seva terra. Ha filmat inundacions, sequeres i tempestes, però també ha sigut testimoni dels costos humans d'aquests fenòmens: la migració dels homes a la ciutat a la recerca de noves feines o com els seus fills eren retornats a casa perquè no ell podia pagar l'escola a final de mes.

Després d'una tempesta que destrueix casa seva, en Kisilu comença a construir un moviment comunitari d'agricultors que lluiten contra els impactes del clima extrem i decideix viatjar a París, a la XXI Conferència sobre el Canvi Climàtic, per intentar tenir veu en les converses sobre el clima i donar un gir de 180 graus a les polítiques mediambientals.

Allà, enmig del impenetrable lògica de les grans negociacions polítiques, en el marc del show ambiental més gran del planeta, la relació entre la directora del film, la noruega Julia Dahr, i en Kisilu cobra una nova dimensió i uneix els mons oposats que els dos personatges representen ¿ nord i sud- en una mateixa lluita per la justícia climàtica.

SOBRE LA DIRECCIÓ (JULIA DAHR)

Julia Dahr és directora i productora noruega, apassionada per les històries que poden despertar l'atenció sobre temes socials i mediambientals d'una manera nova, qüestionar els estereotips i crear un impacte. El 2015 va guanyar el premi One World Media, va ser nominada al premi Grierson i va ser catalogada per la revista Forbes com una de les trenta millors menors de 30 anys que "conduieix i defineix el rumb dels mitjans a nivell mundial". Thank You For The Rain és el seu primer llargmetratge.

FITXA TÈCNICA

ANY: 2017
DIRECTOR: Julia Dahr
DURADA: 87 min
PAIS: Noruega, Regne Unit
IDIOMA: VOSC

PREMIS I FESTIVALS

Premi Pangolin Power, EcoFilmFest SGEFF - Singapur, 2017
Premi Osiris FAO, Agrofilm International Film Fest - Eslovàquia, 2017
Premi del jurat, Another Way Film Festival - Espanya, 2017
Premi Fethi Kayaalp, BIFED - Turquia, 2017
Premi Best Feature Documentary, FICMEC - Espanya, 2017
Selecció a Hot Docs - Canadà, 2017
Selecció a CPH:DOX - Dinamarca, 2017
Selecció a Sheffield Doc/Fest - Regne Unit, 2017

TRAILER

https://youtu.be/Ujc7bmVNHyQ

Detalls de l'event

És un esdeveniment gratuït?: 

Si

Lloc: 

  • Esterri d'Àneu

Telèfon de contacte: 

973 62 64 36

Email de contacte: 

Afegeix al teu calendari 2018-03-01 20:00:00 2018-03-01 22:00:00 Europe/Madrid Doc del Mes: "Gràcies per la Pluja" a Esterri d'Àneu SINÒPSI Durant els últims quatre anys en Kisilu, un granger kenyà, ha utilitzat la seva càmera per capturar la vida de la seva família, el seu poble i els efectes devastadors del canvi climàtic sobre la seva terra. Ha filmat inundacions, sequeres i tempestes, però també ha sigut testimoni dels costos humans d'aquests fenòmens: la migració dels homes a la ciutat a la recerca de noves feines o com els seus fills eren retornats a casa perquè no ell podia pagar l'escola a final de mes. Després d'una tempesta que destrueix casa seva, en Kisilu comença a construir un moviment comunitari d'agricultors que lluiten contra els impactes del clima extrem i decideix viatjar a París, a la XXI Conferència sobre el Canvi Climàtic, per intentar tenir veu en les converses sobre el clima i donar un gir de 180 graus a les polítiques mediambientals. Allà, enmig del impenetrable lògica de les grans negociacions polítiques, en el marc del show ambiental més gran del planeta, la relació entre la directora del film, la noruega Julia Dahr, i en Kisilu cobra una nova dimensió i uneix els mons oposats que els dos personatges representen ¿ nord i sud- en una mateixa lluita per la justícia climàtica. SOBRE LA DIRECCIÓ (JULIA DAHR) Julia Dahr és directora i productora noruega, apassionada per les històries que poden despertar l'atenció sobre temes socials i mediambientals d'una manera nova, qüestionar els estereotips i crear un impacte. El 2015 va guanyar el premi One World Media, va ser nominada al premi Grierson i va ser catalogada per la revista Forbes com una de les trenta millors menors de 30 anys que "conduieix i defineix el rumb dels mitjans a nivell mundial". Thank You For The Rain és el seu primer llargmetratge. FITXA TÈCNICA ANY: 2017 DIRECTOR: Julia Dahr DURADA: 87 min PAIS: Noruega, Regne Unit IDIOMA: VOSC PREMIS I FESTIVALS Premi Pangolin Power, EcoFilmFest SGEFF - Singapur, 2017 Premi Osiris FAO, Agrofilm International Film Fest - Eslovàquia, 2017 Premi del jurat, Another Way Film Festival - Espanya, 2017 Premi Fethi Kayaalp, BIFED - Turquia, 2017 Premi Best Feature Documentary, FICMEC - Espanya, 2017 Selecció a Hot Docs - Canadà, 2017 Selecció a CPH:DOX - Dinamarca, 2017 Selecció a Sheffield Doc/Fest - Regne Unit, 2017 TRAILER https://youtu.be/Ujc7bmVNHyQ Esterri d'Àneu

Organitzadors