Doc del Mes: "Eugenio" a Sort

dc. 24 octubre 201820:0022:00
 • Activitat Jove
 • Cinema i vídeo

SINÒPSI

Eugenio omplia els escenaris amb la seva presència i el seu particular sentit de l’humor. Sempre impassible, vestit de negre, amagat rere unes grans ulleres fosques i el fum d’una eterna cigarreta, ha deixat una empremta molt important a diverses generacions que encara avui riuen i expliquen els seus acudits. A partir dels anys vuitanta, i fins a mitjans dels noranta, va estar present a totes les llars del país a través de la televisió i va fer gires per tot Espanya i part d’Amèrica Llatina. Però l’èxit professional amagava el que passava lluny dels focus, en la intimitat.

Personatge polifacètic, Eugenio també va ser joier, cantant, músic, empresari, pintor, actor i fins i tot aficionat a l’esoterisme. La seva vida va estar marcada per un gran amor –la seva primera esposa, Conchita Alcaide– que el va convertir en artista. La mort prematura de la Conchita va ser el punt d’inflexió que marcaria la seva vida. Per una part, va coincidir amb l’inici de l’èxit. Per l’altra, es va apoderar d’ell una tristesa infinita que el portaria a un pou de foscor. Un retrat de l’Eugenio més desconegut.

SOBRE LA DIRECCIÓ (MARTA PRUS)

 • Jordi Rovira és director i guionista. Periodista freelance des de 1998 i Llicenciat en Ciències de la Informació (UAB), Ciències Polítiques i Sociologia (UAB) i Geografia i Història (UNED). Ha realitzat reportatges de caràcter social en una trentena de països com Kosovo, l'Iraq, Sierra Leone o Irlanda del Nord, publicats a El Periódico, El País, El Mundo, Interviú, Avui i La Vanguardia. Des de 2005 combina aquesta feina amb la direcció de Capçalera, revista del Col·legi de Periodistes de Catalunya.
 • Xavier Baig és director de fotografia. El 2007 funda, juntament amb Óscar Moreno, la productora Rec Videoproduccions, SCP, des de la que produeixen i realitzen documentals propis i per encàrrec per a cadenes com TVE, TV3, Antena 3 i Discovery channel.

FITXA TÈCNICA

 • FITXA TÈCNICA
 • Direcció: Jordi Rovira i Xavier Baig
 • Guió i documentació: Òscar Moreno i Jordi Rovira
 • Producció: Xavier Baig y Òscar Moreno; REC videoproduccions SCP
 • Coproducció: Televisión Española (RTVE) i Televisió de Catalunya (CCMA)
 • Producció executiva TVE: Andrés Luque
 • Producció executiva TV3: Jordi Ambròs
 • Fotografia: Xavier Baig
 • So: Òscar Moreno
 • Edició: Xavier Baig
 • Grafisme: Xavier Dávila
 • Apte per a tots els públics

PREMIS I FESTIVALS

 • Secció Oficial Panorama, DocsBarcelona - Espanya, 2018
 • Menció especial del Jurat. Cerdanya Film Festival. Espanya, 2018
 • SomCinema. Espanya, 2018
 • Menció especial del Jurat. Semana Internacional de Cine de Autor de Lugo. Espanya, 2018

Detalls de l'event

És un esdeveniment gratuït?: 

Si

Lloc: 

 • Sort

Web extern per a més informació: 

Telèfon de contacte: 

638723950

Email de contacte: 

Afegeix al teu calendari 2018-10-24 20:00:00 2018-10-24 22:00:00 Europe/Madrid Doc del Mes: "Eugenio" a Sort SINÒPSI Eugenio omplia els escenaris amb la seva presència i el seu particular sentit de l’humor. Sempre impassible, vestit de negre, amagat rere unes grans ulleres fosques i el fum d’una eterna cigarreta, ha deixat una empremta molt important a diverses generacions que encara avui riuen i expliquen els seus acudits. A partir dels anys vuitanta, i fins a mitjans dels noranta, va estar present a totes les llars del país a través de la televisió i va fer gires per tot Espanya i part d’Amèrica Llatina. Però l’èxit professional amagava el que passava lluny dels focus, en la intimitat. Personatge polifacètic, Eugenio també va ser joier, cantant, músic, empresari, pintor, actor i fins i tot aficionat a l’esoterisme. La seva vida va estar marcada per un gran amor –la seva primera esposa, Conchita Alcaide– que el va convertir en artista. La mort prematura de la Conchita va ser el punt d’inflexió que marcaria la seva vida. Per una part, va coincidir amb l’inici de l’èxit. Per l’altra, es va apoderar d’ell una tristesa infinita que el portaria a un pou de foscor. Un retrat de l’Eugenio més desconegut. SOBRE LA DIRECCIÓ (MARTA PRUS) Jordi Rovira és director i guionista. Periodista freelance des de 1998 i Llicenciat en Ciències de la Informació (UAB), Ciències Polítiques i Sociologia (UAB) i Geografia i Història (UNED). Ha realitzat reportatges de caràcter social en una trentena de països com Kosovo, l'Iraq, Sierra Leone o Irlanda del Nord, publicats a El Periódico, El País, El Mundo, Interviú, Avui i La Vanguardia. Des de 2005 combina aquesta feina amb la direcció de Capçalera, revista del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Xavier Baig és director de fotografia. El 2007 funda, juntament amb Óscar Moreno, la productora Rec Videoproduccions, SCP, des de la que produeixen i realitzen documentals propis i per encàrrec per a cadenes com TVE, TV3, Antena 3 i Discovery channel. FITXA TÈCNICA FITXA TÈCNICA Direcció: Jordi Rovira i Xavier Baig Guió i documentació: Òscar Moreno i Jordi Rovira Producció: Xavier Baig y Òscar Moreno; REC videoproduccions SCP Coproducció: Televisión Española (RTVE) i Televisió de Catalunya (CCMA) Producció executiva TVE: Andrés Luque Producció executiva TV3: Jordi Ambròs Fotografia: Xavier Baig So: Òscar Moreno Edició: Xavier Baig Grafisme: Xavier Dávila Apte per a tots els públics PREMIS I FESTIVALS Secció Oficial Panorama, DocsBarcelona - Espanya, 2018 Menció especial del Jurat. Cerdanya Film Festival. Espanya, 2018 SomCinema. Espanya, 2018 Menció especial del Jurat. Semana Internacional de Cine de Autor de Lugo. Espanya, 2018 Sort

Organitzadors