DOC DEL MES: ANGRY INUK (INUIT ENFADAT)

dj. 28 setembre 2017
  • Activitat Jove
  • Cinema i vídeo

TRÀILER

https://www.youtube.com/watch?v=GskfCfW5zmM

SINOPSI

Les foques són un dels principals símbols de l’activisme pels drets dels animals. Malauradament, són també l’aliment bàsic i un dels fonaments de l’economia dels inuits, la cultura indígena que habita les tundres del nord del Canadà, Alaska i Groenlàndia. La tradició ancestral de caçar foques no només és necessària per a la seva alimentació i economia, sinó que té un rol central en l’àmbit social i en la identitat inuit.

La sorollosa lluita de les principals organitzacions ecologistes per erradicar la matança de foques al món ha sembrat una ombra de foscor en la forma de vida d’aquesta comunitat que, degut a la seva  naturalesa silenciosa, no ha tingut mai veu en el debat públic.

Amb aquest documental, la directora inuit Alethea Arnaquq-Baril dona per fi al seu poble l’oportunitat de defensar-se dels prejudicis culturals que envolten el seu estil de vida i de plantar cara als grans grups ecologistes internacionals que mai els han volgut escoltar de primera mà.

SOBRE LA DIRECCIÓ (ALETHEA ARNAQUQ-BARIL)

Alethea Arnaquq-Baril és una directora inuit de l’Àrtic canadenc, on es troba la seva companyia productora, Unikkaat Studios. La seva obra gira sempre al voltant de la cultura inuit, que lluita per reivindicar i mantenir. Ha dirigit el premiat documental Tunniit: Retracing the Lines of Inuit Tattoos, l’hipnòtic curt Inuit High Kick, i dos curtmetratges d’animació, Lumaajuuq i Sloth. Ha treballat com a productora executiva i ha coproduït el documental Arctic Defenders, de John Walker, i Experimental Eskimos, de Barry Greenwald. Més recentment, ha dirigit Aviliaq: Entwined com a part del Embargo Project.

PREMIS I FESTIVALS

  • Audience Award - Hot Docs, Canadà, 2016
  • Canada's Top Ten People's Choice Award - TIFF Toronto International Film Festival, Canadà, 2016
  • Secció Oficial - DocsBarcelona, 2017
  • Alanis Obomsawin Best Documentary Award - imagineNATIVE Film Festival, Canadà, 2016
  • Secció Oficial - St. John’s International Women’s Film Festival, Canadà, 2016
  • Womens Inmates’ Award i Magnus Isacsson Award - Rencontres Internationales du Documentaire de Montréal, Canadà, 2016
  • Berlinale, Berlin International Film Festival - Alemanya, 2017

Detalls de l'event

És un esdeveniment gratuït?: 

Si

Lloc: 

  • Sort

Telèfon de contacte: 

973620999

Email de contacte: 

Afegeix al teu calendari 2017-09-28 00:00:00 2017-09-28 00:00:00 Europe/Madrid DOC DEL MES: ANGRY INUK (INUIT ENFADAT) TRÀILER https://www.youtube.com/watch?v=GskfCfW5zmM SINOPSI Les foques són un dels principals símbols de l’activisme pels drets dels animals. Malauradament, són també l’aliment bàsic i un dels fonaments de l’economia dels inuits, la cultura indígena que habita les tundres del nord del Canadà, Alaska i Groenlàndia. La tradició ancestral de caçar foques no només és necessària per a la seva alimentació i economia, sinó que té un rol central en l’àmbit social i en la identitat inuit. La sorollosa lluita de les principals organitzacions ecologistes per erradicar la matança de foques al món ha sembrat una ombra de foscor en la forma de vida d’aquesta comunitat que, degut a la seva  naturalesa silenciosa, no ha tingut mai veu en el debat públic. Amb aquest documental, la directora inuit Alethea Arnaquq-Baril dona per fi al seu poble l’oportunitat de defensar-se dels prejudicis culturals que envolten el seu estil de vida i de plantar cara als grans grups ecologistes internacionals que mai els han volgut escoltar de primera mà. SOBRE LA DIRECCIÓ (ALETHEA ARNAQUQ-BARIL) Alethea Arnaquq-Baril és una directora inuit de l’Àrtic canadenc, on es troba la seva companyia productora, Unikkaat Studios. La seva obra gira sempre al voltant de la cultura inuit, que lluita per reivindicar i mantenir. Ha dirigit el premiat documental Tunniit: Retracing the Lines of Inuit Tattoos, l’hipnòtic curt Inuit High Kick, i dos curtmetratges d’animació, Lumaajuuq i Sloth. Ha treballat com a productora executiva i ha coproduït el documental Arctic Defenders, de John Walker, i Experimental Eskimos, de Barry Greenwald. Més recentment, ha dirigit Aviliaq: Entwined com a part del Embargo Project. PREMIS I FESTIVALS Audience Award - Hot Docs, Canadà, 2016 Canada's Top Ten People's Choice Award - TIFF Toronto International Film Festival, Canadà, 2016 Secció Oficial - DocsBarcelona, 2017 Alanis Obomsawin Best Documentary Award - imagineNATIVE Film Festival, Canadà, 2016 Secció Oficial - St. John’s International Women’s Film Festival, Canadà, 2016 Womens Inmates’ Award i Magnus Isacsson Award - Rencontres Internationales du Documentaire de Montréal, Canadà, 2016 Berlinale, Berlin International Film Festival - Alemanya, 2017 Sort

Organitzadors