8ª edició de la Jornada Salut Activa al Pallars Sobirà amb alumnes de 3r i 4t d'ESO

Un any més, celebrem la 8ª edició de la Jornada Salut Activa a les instal·lacions de l’Alberg de Joventut “Planes de Son”, que s’emmarca en el programa “No perdis el Nord!” impulsat per l’Oficina Jove del Pallars Sobirà. L’Oficina Jove del Pallars Sobirà està formada pels professionals de les àrees de Joventut del Consell Comarcal i de l’Ajuntament de Sort que promouen aquest projecte en estreta col·laboració amb l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal, l’Àrea Bàsica de Salut del Pallars Sobirà, i amb la inestimable col·laboració de la Fundació MónNatura Pirineus.

Es tracta d’un programa de suport a l’educació emocional per adolescents, destinat a la prevenció de riscos psicosocials i de salut dels joves i en el reforç de les competències i habilitats emocionals d’aquests al llarg del curs i que culmina aquest divendres 19 de maig de 2017 amb la 8ª edició de les jornades monogràfiques de salut activa al voltant del “Consum i abús de drogues” on hi participaràn els 120 joves alumnes de 3r i 4t d’ESO dels instituts de la comarca (Sort i Esterri d’Àneu).

En aquest curs 2016-17 s’ha tractat aquest qüestió amb un seguit d’actuacions prèvies en forma de sessions de tutoria amb els joves als instituts, s’ha realitzat una formació per part de l’Associació Projecte Home dirigida al professorat i professionals que fan intervenció amb joves de la comarca amb un gran èxit de participació, així com xerrades per a pares i mares. En el cas de l’INS de Sort i en col·laboració amb l’AMPA s’ha realitzat també una segona edició del taller “Connecta’t amb tu” amb els alumnes de 3r d’ESO dirigit per l’Associació Educ’art arrel de l’excelent acollida que va tenir entre els alumnes l’any passat.

El programa de la jornada d’enguany preveu una presentació inicial amb el visionat de vídeos de joves opinant sobre drogues i alcohol i la presentació d’un curtmetratge elaborat pels alumnes de 3r, 4t ESO i 1r Batxillerat de l’INS Pere Borrell de Puigcerdà. Seguidament, la companyia Zoo(i)lògic conduirà uns tallers teatrals amb els/les joves, on es treballaran habilitats socials com el respecte, l’autoconcepte, la responsabilitat personal, la pressió de grup, la confiança, etc. Mitjançant els tallers es prepararan uns breus esquextos que posteriorment es representaran a l’auditori en forma de teatre-fòrum, on els propis protagonistes seran els/les joves. Aquesta part final pretén aportar un espai de debat i reflexió a través de dinàmiques ludico-educatives per extreure’n finalment unes conclusions entorn a la temàtica tractada.

Podeu consultar les valoracions que els joves han fet de les jornades a: http://salut.pallarssobira.cat/jornades/curs201617/

Podeu consultar el programa al web del projecte: http://salut.pallarssobira.cat/per-alumnes/ o al web de l’Oficina Jove del Pallars Sobirà: http://oficinajove.pallarssobira.cat