TERRA ROIA ARTS FESTIVAL: Exposició- Fotografia: “El Pallars de Violant i Simorra”

ds. 31 juliol 202117:00
a
dg. 22 agost 202120:00
  • Activitat Jove
  • Activitats lúdiques i espectacles
  • Fires i festivals

Exposició

Selecció del fons fotogràfic de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu.

Ramon Violant i Simorra va nàixer a Sarroca de Bellera, Pallars Jussà, l'any 1903.

Malgrat la seva feina com a sastre, el seu esperit inquiet i observador, i la seva afició als llibres (en especial de viatges, biografies i literatura), van forjar la seva vocació per l'etnologia i la investigació.

Els escrits i monografies de Ramon Violant van començar a ser coneguts i valorats en cercles acadèmics. Cap a finals dels anys trenta, els seus interessos estaven clarament decantats cap als treballs de camp i l'anàlisi de la cultura material. Durant els anys de la Guerra Civil espanyola redacta una monografia sobre la vida dels pastors al Pallars. Aprofita les estades d'estiu per recopilar informació sobre la vida i els costums als Pirineus, col·leccionar objectes etnogràfics i escriure articles en revistes i butlletins.

Espai: Estudi de Baro

31 de juliol al 22 d'agost

De dilluns a divendres de 17h a 20h.

Dies del festival 19/8 i 20/8

d'11h a 20:30h

Detalls de l'event

És un esdeveniment gratuït?: 

Si

Lloc: 

  • Vilamur
Adreça:
Afegeix al teu calendari 2021-07-31 17:00:00 2021-08-22 20:00:00 Europe/Madrid TERRA ROIA ARTS FESTIVAL: Exposició- Fotografia: “El Pallars de Violant i Simorra” Exposició Selecció del fons fotogràfic de l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu. Ramon Violant i Simorra va nàixer a Sarroca de Bellera, Pallars Jussà, l'any 1903. Malgrat la seva feina com a sastre, el seu esperit inquiet i observador, i la seva afició als llibres (en especial de viatges, biografies i literatura), van forjar la seva vocació per l'etnologia i la investigació. Els escrits i monografies de Ramon Violant van començar a ser coneguts i valorats en cercles acadèmics. Cap a finals dels anys trenta, els seus interessos estaven clarament decantats cap als treballs de camp i l'anàlisi de la cultura material. Durant els anys de la Guerra Civil espanyola redacta una monografia sobre la vida dels pastors al Pallars. Aprofita les estades d'estiu per recopilar informació sobre la vida i els costums als Pirineus, col·leccionar objectes etnogràfics i escriure articles en revistes i butlletins. Espai: Estudi de Baro 31 de juliol al 22 d'agost De dilluns a divendres de 17h a 20h. Dies del festival 19/8 i 20/8 d'11h a 20:30h Vilamur

Organitzadors

imatge de Turisme Pallars Sobirà