BARCELONA ES VESTEIX DE COLOR

BARCELONA ES VESTEIX DE COLOR

Aquestpassat 24 d’abril del 2016  s’ha celebrat a la ciutat de l’Hospitalet la festa dels colors, mundialment coneguda com el Holi. Es tenen preparades diverses celebracions més a part d’aquesta.

Aquesta activitat és d’origen hindú anomenada també “Diwali”. És un festival que deixa de banda les diferències de classe i/o origen per convertir-se en una festa alegre i animada. Se celebra cada any en un dia diferent, depenent de la lluna plena del mes de març. També  indica l’arribada de la primavera, i és típic beure “bhang,  una beguda feta amb fulles de marihuana (que es permet ingerir només en aquests dies   , malgrat ser il·legal).

Aquest festival, conegut com “guerra de colors”, consisteix  a llençar els pigments de diferents colors que posseeix la gent al ritme de la música, però no una qualsevol, sinó la de Bollywood. La tradició és anar vestit de dalt a baix de color blanc, per així ressaltar més els colors.

Hi pot assistir tothom qui vulgui, petit o gran, no importa, l’entrada és permesa per a tots. Si tens problemes respiratoris hi pots assistir igualment, però es recomana que a l’hora de la gran explosió (és a dir, a l’hora dels “núvols de colors” o les “grans explosions” que consisteix a tirar els pigments a l’aire tots alhora, després d’anunciar-ho per megafonia)no estiguin allí dins, o que es portin mascaretes. Aquest festival és gratis ja que es fa a l’aire lliure, només has de pagar els pigments, que són dos euros una bosseta d’un color o deu euros sis bossetes de diferents colors. També hi ha diferents llocs on  pots comprar menjar i begudes.

 

Informa: Teresa Ramoneda