Elaboració de plats i tast amb varietats antigues de fruita del Pallars Sobirà

El día 17 de novembre va tenir lloc a l’aula de cuina El Leader gastronòmic de la localitat de Sort, la jornada Elaboració de plats i tast amb varietats antigues de fruita del Pallars Sobirà. Aquesta jornada, que s’emmarca dins el Pla anual de transferència tecnològica del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya, va ser organitzada pel Consell Comarcal del Pallars Sobirà i el Parc Natural de l’Alt Pirineu, i va tenir com a objectiu la difusió de les possibilitats culinàries de les varietats de fruiters antics que el Consell Comarcal conserva en el seu viver de salvaguarda, i que aquest any, i per primera vegada, han tingut una producció de fruita significativa.

A més de donar a conèixer als assistents la importància de la conservació d’aquestes varietats locals, es va portar a terme, amb la col·laboració de l’associació gastronòmica La Xicoia, un taller de cuina i degustació de plats realitzats amb aquestes varietats de fruita. Els plats van anar des d’un estofat d’ànec amb perons de Baiasca, a una amanida d’escarola amb pera de Cardós i una vinagreta feta amb pera d’hivern, passant per l’elaboració del típic allioli de codony amb pera de Cardós, el codonyat amb codonys del país, un pastís fet amb poma Bellesa de Roma, uns perons amb vi, entre altres.