DOC del mes a Esterri d'Àneu: Los Reyes

dj. 06 juny 201920:0021:45
  • Cinema i vídeo

Lloc i hora: 

Fitxa tècnica: 

  • Dirección: Bettina Perut, Iván Osnovikoff
  • Aelmanya - Xile, 2018
  • 78 min. V.O. en castellà  

Sinopsi: 

“Los Reyes” és l’skatepark més antic de Santiago de Xile. Però els veritables reis d’aquesta història són en Fútbol i la Chola, dos gossos que han convertit en la seva llar aquest espai obert ple de patinets i adolescents rebels.

A la Chola li encanta jugar amb pilotes que va trobant pel parc, les situa a la vora de les piscines on els patinadors fan els seus trucs i les atrapa just abans que caiguin. En Fútbol, el gos més vell, mira a la Chola amb impaciència i lladra per què deixi caure les pilotes. Al mateix moment, però fora de quadre, escoltem les veus dels adolescents parlant de la seva vida i explicant les seves històries, tan aviat còmiques com dramàtiques.

El resultat final és una pel·lícula que retrata un microcosmos ben particular vist des del prisma d’una parella de gossos que s’estimen i que viuen rodejats d’insectes, cotxes, motocicletes i adolescents. Totes aquestes dimensions es relacionen per crear una gran experiència cinematogràfica on, igual que una tarda patinant o prenent el sol al parc, es respira un alè de llibertat en un món estressant.

Premis i festivals: 

  • Premi Especial del Jurat a Millor Llarg-Documental, IDFA – Països Baixos, 2018
  • Nominat al VRPO IDFA Audience Award, IDFA – Països Baixos, 2018
  • Nominat al Knight Documentary Achievement Award, Miami Film Festival – Estats Units, 2019

Detalls de l'event

És un esdeveniment gratuït?: 

Si

Lloc: 

  • Esterri d'Àneu

Web extern per a més informació: 

Telèfon de contacte: 

973 62 64 36

Email de contacte: 

Afegeix al teu calendari 2019-06-06 20:00:00 2019-06-06 21:45:00 Europe/Madrid DOC del mes a Esterri d'Àneu: Los Reyes Lloc i hora:  Lloc: Casa Gassia, Ecomuseu de les Valls d'Àneu (Esterri d'Àneu) Hora: Dijous 6 a les 20h Fitxa tècnica:  Dirección: Bettina Perut, Iván Osnovikoff Aelmanya - Xile, 2018 78 min. V.O. en castellà   Sinopsi:  “Los Reyes” és l’skatepark més antic de Santiago de Xile. Però els veritables reis d’aquesta història són en Fútbol i la Chola, dos gossos que han convertit en la seva llar aquest espai obert ple de patinets i adolescents rebels. A la Chola li encanta jugar amb pilotes que va trobant pel parc, les situa a la vora de les piscines on els patinadors fan els seus trucs i les atrapa just abans que caiguin. En Fútbol, el gos més vell, mira a la Chola amb impaciència i lladra per què deixi caure les pilotes. Al mateix moment, però fora de quadre, escoltem les veus dels adolescents parlant de la seva vida i explicant les seves històries, tan aviat còmiques com dramàtiques. El resultat final és una pel·lícula que retrata un microcosmos ben particular vist des del prisma d’una parella de gossos que s’estimen i que viuen rodejats d’insectes, cotxes, motocicletes i adolescents. Totes aquestes dimensions es relacionen per crear una gran experiència cinematogràfica on, igual que una tarda patinant o prenent el sol al parc, es respira un alè de llibertat en un món estressant. Més info: https://eldocumentaldelmes.com/doc/los-reyes-2/ Premis i festivals:  Premi Especial del Jurat a Millor Llarg-Documental, IDFA – Països Baixos, 2018 Nominat al VRPO IDFA Audience Award, IDFA – Països Baixos, 2018 Nominat al Knight Documentary Achievement Award, Miami Film Festival – Estats Units, 2019 Esterri d'Àneu

Organitzadors

imatge de Turisme Pallars Sobirà