DOC DEL MES D'OCTUBRE

dc. 30 octubre 201920:0021:30
  • Cinema i vídeo

Push

Suècia, Canadà(2019). 92minuts.
VO en anglès, castellà,italià, coreài alemany, subtitulada en català.

:: La història
Per què ja no ens podem permetre viure a les nostres ciutats? Els preus de l’habitatge s’estan disparant a les ciutats de tot el món. En canvi, els ingressos dels seus habitants, no.
Push és el nou documental del guardonat director Fredrik Gertten, que investiga el perquè ja no podem permetre’ns el luxe de viure a les nostres pròpies ciutats. L’habitatge és un dret fonamental, una condició sine qua non per a una vida segura i saludable, però a les ciutats de tot el món tenir un lloc on viure és cada cop més difícil. Qui en són els responsables? Quins són els factors que fan de l’accés a l’habitatge un dels problemes més urgents a escala mundial?
A través de la Leilani Farha, relatora especial en habitatge de l’ONU, viatgem per diferents països tractant d’entendre qui i perquè està sent expulsat de les ciutats,conversant amb personalitats de l’àmbit polític com Ada Colau, la reputada sociòloga Saskia Sassen, l’economista Joseph Stiglitz o el periodista italià autor de Gomorra Roberto Saviano.
“Hi ha una gran diferència entre l’habitatge com a mercaderia i l’or com a mercaderia. L’or no és un dret fonamental, l’habitatge sí”, afirma Farhaque creu que, si realment volem fer un canvi per assegurar que tot tipus de persones tinguin lloc en una mateixa ciutat, hem de ser capaços de responsabilitzar algú del que està succeint.
Push revela els secrets més foscos de l’entramat mundial de l’especulació immobiliària i urbanística, i com les ciutats són cada cop més inaccessibles per viure-hi en un context de crisi creixent que ens afecta a tots. Això no és només gentrificació, es tracta d’un monstre molt més gran.

:: El director
Fredrik Gertten és un reputat director i periodista suec conegut pel seu activisme.Els seus treballs més coneguts com Big Boys Gone Bananas!* (2012), estrena mundial a Sundance, Bikes vs Cars (2015), estrena mundial a SXSW i Becoming Zlatan (2016), estrena mundial a IDFA, van arribar al públic de més de 100 països diferents. L'octubre del 2017, va ser nomenat doctor honoris causa per la Facultat de Cultura i Societat de la Universitat de Malmö (Suècia) en reconeixement al seu treball com a documentalista.

:: Premis i festivals
Politiken Audience Award, CPH:DOX - Dinamarca, 2019
Premi del Jurat Jove Reteena – DocsBarcelona – Espanya, 2019
Nominat al F:ACT Award, CPH:DOX - Dinamarca, 2019
Hot Docs, Secció Oficial - Canadà, 2019
Millennium Docs Against Gravity - Polònia, 2019
Dok.Fest Munich - Alemanya, 2019
DOXA Vancouver - Canadà, 2019

:: Fitxatècnica
Direcció: Fredrick Gertten
Producció: Margarete Jangård
Producció executiva:Fredrick Gertten
Edició: Erik Wall Bäfving
Fotografia: Janice d’Avila, Iris Ng
Música: Florencia Di Concilio
Disseny de so: Martin Hennel
Distribució: DocsBarcelona Distribution

Detalls de l'event

És un esdeveniment gratuït?: 

Si

Lloc: 

  • Sort

Telèfon de contacte: 

973620010

Email de contacte: 

Afegeix al teu calendari 2019-10-30 20:00:00 2019-10-30 21:30:00 Europe/Madrid DOC DEL MES D'OCTUBRE Push Suècia, Canadà(2019). 92minuts. VO en anglès, castellà,italià, coreài alemany, subtitulada en català. :: La història Per què ja no ens podem permetre viure a les nostres ciutats? Els preus de l’habitatge s’estan disparant a les ciutats de tot el món. En canvi, els ingressos dels seus habitants, no. Push és el nou documental del guardonat director Fredrik Gertten, que investiga el perquè ja no podem permetre’ns el luxe de viure a les nostres pròpies ciutats. L’habitatge és un dret fonamental, una condició sine qua non per a una vida segura i saludable, però a les ciutats de tot el món tenir un lloc on viure és cada cop més difícil. Qui en són els responsables? Quins són els factors que fan de l’accés a l’habitatge un dels problemes més urgents a escala mundial? A través de la Leilani Farha, relatora especial en habitatge de l’ONU, viatgem per diferents països tractant d’entendre qui i perquè està sent expulsat de les ciutats,conversant amb personalitats de l’àmbit polític com Ada Colau, la reputada sociòloga Saskia Sassen, l’economista Joseph Stiglitz o el periodista italià autor de Gomorra Roberto Saviano. “Hi ha una gran diferència entre l’habitatge com a mercaderia i l’or com a mercaderia. L’or no és un dret fonamental, l’habitatge sí”, afirma Farhaque creu que, si realment volem fer un canvi per assegurar que tot tipus de persones tinguin lloc en una mateixa ciutat, hem de ser capaços de responsabilitzar algú del que està succeint. Push revela els secrets més foscos de l’entramat mundial de l’especulació immobiliària i urbanística, i com les ciutats són cada cop més inaccessibles per viure-hi en un context de crisi creixent que ens afecta a tots. Això no és només gentrificació, es tracta d’un monstre molt més gran. :: El director Fredrik Gertten és un reputat director i periodista suec conegut pel seu activisme.Els seus treballs més coneguts com Big Boys Gone Bananas!* (2012), estrena mundial a Sundance, Bikes vs Cars (2015), estrena mundial a SXSW i Becoming Zlatan (2016), estrena mundial a IDFA, van arribar al públic de més de 100 països diferents. L'octubre del 2017, va ser nomenat doctor honoris causa per la Facultat de Cultura i Societat de la Universitat de Malmö (Suècia) en reconeixement al seu treball com a documentalista. :: Premis i festivals Politiken Audience Award, CPH:DOX - Dinamarca, 2019 Premi del Jurat Jove Reteena – DocsBarcelona – Espanya, 2019 Nominat al F:ACT Award, CPH:DOX - Dinamarca, 2019 Hot Docs, Secció Oficial - Canadà, 2019 Millennium Docs Against Gravity - Polònia, 2019 Dok.Fest Munich - Alemanya, 2019 DOXA Vancouver - Canadà, 2019 :: Fitxatècnica Direcció: Fredrick Gertten Producció: Margarete Jangård Producció executiva:Fredrick Gertten Edició: Erik Wall Bäfving Fotografia: Janice d’Avila, Iris Ng Música: Florencia Di Concilio Disseny de so: Martin Hennel Distribució: DocsBarcelona Distribution Sort

Inscrits

imatge de Ajuntament de Sort

Organitzadors

imatge de Ajuntament de Sort